deea112 scrie:
Sper ca este de folos o discutie pe aceasta tema, atat deparazitari interne cat si externe. As fi vrut sa scriu la titlu "deparazitarea- o continua provocare" fiindca pentru mine asa este.
Am luat pt Suki o pipeta de Frontline. Ani de zile ma mers pe Advantix, recent am revenit la fipronil ( desi nu am avut probleme cu Advantix, ba chiar mi s-a parut ok). La cabinetul vet nu aveau Advantix pt greutatea ei, asa ca am luat Frontline si am styudiat niste pliante. Am vazut un produs nou ( cel putin pentru mine), Crescent parca, are amitraz si fipronil si se "lauda" a fi cel mai tare, conform studiilor. A incercat cineva? Pe mine vet-ul m-a speriat , a spus ca exista o capusa ce prefera zone uscate si nisipoase, se gaseste in Dobrogea dar recent a migrat si spre zona noastra, de cand cu caldurile extreme. Asadar, sa nu ma bazez pe faptul ca evitam zone umbroase, cu iarba deasa si umezeala, capusa sta si in nisip, la soare.
La acest capitol, pentru cei ce au curte, ce produse folositi pentru deparazitarea curtii?
Pe voi va protejati in vreun fel? E jale cu bolile transmise la om, sunt mii de cazuri, de acea deparazitarea curtii mi se pare obligatorie, mai ales pentru cei ce au copii ce se tolanesc in iarba toata ziua. Imi vine sa imi pun si eu o pipeta, dar nu stiu pt copii ce ar fi indicat. Am vazut parca in magazine spray-uri gen Autan pt tantari, erau pt capuse totusi, cred ca n-am visat. Nu e chiar ontopic dar zic eu ca merita discutat.
Ma intereseaza si antiparazitarele interne, daca au aparut noutati, ce e mai eficient, intervale de administrare( noi facem la 6 luni). In zona unde m-am mutat e plin de maidanezi, presupun ca parazitii ( interni si extenri) sunt la ei acasa.
Nu am timp sa scriu mai mult acum, dar sfatul meu este sa nu folosesti CERTIFECT(acesta e numele produsului nou aparut)!!!!!Un mare NU!!!