insane scrie:
Asta e un subiect care ma intereseaza si pe mine (nu ca restul nu m-ar interesa

)
In primul rand m-ar interesa sa stiu ce riscuri implica efectuarea acestor teste. Adica vorbim de anestezie generala si akita e o rasa care nu tolereaza prea bine anestezicul. Exista o varsta "maxima" pana la care trebuie facuta testarea ? Displazia se poate depista doar prin aceasta metoda ? Daca i se face anestezie generala, in cat timp isi revine ? (pun intrebarea ptr. ca la mine de exemplu trebuie sa iau in calcul si drumul pana acolo...se poate rezolva intr-o zi)...si nu ultimul rand, ce costuri implica o astfel de testare, inclusiv mentiuni pe pedigree.
Si ar mai fi o chestie. Daca parintii sunt ambii testati, mai e necesara o astfel de testare ?
Chiar daca ambii parinti sunt testati, asta nu inseamna ca descendentii lor nu pot avea probleme.Se pot naste caini displazici din parinti care sunt ok.
Pentru anestezia necesara efectuarii radiografiilor se foloseste un produs care de fapt este un sedativ.La terminarea sesiunii de radiografii este injectata o alta substanta care face ca, cainele sa se trezeasca in 10-15 minute, astfel ca el pleaca pe picioare.Nu am avut niciodata probleme cu acest sedativ, el putand fi utilizat cu riscuri minore si la cainii in varsta.Singurul lucru neplacut este acela ca dupa injectare, cainele poate sa vomite.De aceea este foarte important ca 12 ore inainte de efectuare cainele nu trebuie sa fie hranit.
Nu exista o varsta maxima pentru a efectua testarea, dar nu vad rostul testarii unui caine care are de exemplu 10 ani.
Diagnosticul de displazie nu se poate face altfel decat prin citirea radiografiilor facute cainelui sub anestezie.
Buletinul cu rezultate este unul oficial, recunoscut de FCI, prin urmare rezultatele apar in pedigreeul puilor.