ClubAkita
http://www.clubakita.ro/

Categoria monte
http://www.clubakita.ro/viewtopic.php?f=49&t=800
Pagina 1 din 1

Autor:  robert [ Mie Sep 10, 2014 9:05 pm ]
Subiectul mesajului:  Categoria monte

Subforumul "Monte" este inchis.
Pentru cei ce vor sa-si monteze masculul/femela si sa puna anunt acolo, imi trimit mie mesaj privat.
Pe forum sunt bineveniti toti cei ce au "in ograda" un Akita (si nu numai). Dar acum ma refer la rasa. Si pentru ca majoritatea dintre noi sunt dispusi la sacrificiul de a-si steriliza cainele daca nu corespunde fenotipic si genotipic standardelor rasei, respectiv cainele sa posede pedigree, si sa fie arbitrat in ring, nu voi permite anunturi de monta pentru caini care in mod normal (daca crescatorul/stapanul este responsabil si serios) nu ar trebui reprodusi. Putem sa iubim la fel de mult patrupedul si daca nu are urmasi. Stim f. bine ce eforturi s-au facut si se fac pentru aceasta rasa, ca unii sa-si bata joc. Nu sunt arbitru, nu sunt medic veterinar. Dar un pedigree autentic ne poate demonstra apartenenta la rasa si cu putin noroc, ne poate indica parintii si pe cine mai are in spate. Iar dreptul de monta se obtine in ring, nu in alta parte. Nu transform acest forum intr-un alt site de inmultire de caini, cu riscul sa raman singur pe aici.
Am sters 2 subiecte la "Monte".
Dl Radu Daniel (bijamonte): astept ceea ce am cerut mai sus, apoi veti avea anunt acolo.
Dl BbyDeea: dupa mesajul privat pe care i l-ati trimis unui utilizator de pe forum, veti fi banat. Limbajul folosit este nu suburban, este de cea mai joasa speta. Mergeti in alta parte sa va folositi vocabularul abject, nu aici.

Sunt cainii nostri, ii iubim, chiar daca sunt 50% sau 80% sau 100% Akita. Ii punem in calendare, cerem si dam sfaturi, dar nu-mi cereti sa girez monte care din punctul de vedere al unor arbitri sau al unor crescatori nu ar trebui facute. Stiu ca "crescator" te numesti in momentul in care detii o femela, dar eu prin "crescator" inteleg mult mai mult.

<<Uite, asta e cainele, asta e pedigree-ul, astea sunt rezultatele in concurs, vreau sa deschid un subiect la "Monte".>> Si deschidem subiect la "Monte".

Cu stima.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/