ClubAkita
http://www.clubakita.ro/

Estru
http://www.clubakita.ro/viewtopic.php?f=45&t=200
Pagina 1 din 1

Autor:  robert [ Vin Feb 03, 2012 9:29 am ]
Subiectul mesajului:  Estru

Desi e foarte frig afara, noi suntem "in calduri" :)
Spun asta deoarece de vreo 2 zile tot gasesc "urme" mai mici sau mai mari prin casa.
Orice sfat e binevenit. :)

Autor:  patataj [ Vin Feb 03, 2012 7:58 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Estru

LOL
Exista un spray cu feromoni pentru a masca mirosul daca vreti sa va plimbati mai mult si sa nu aveti codita de masculi. Exista si niste chilotei speciali daca murdareste prea tare (desi nu toate femelele ii accepta). Nu e musai nevoie de niciuna. In rest, rabdare. Primele calduri sunt destul de sterse. Dureaza in medie 3 saptamani, teoretic in saptamana a doua ar accepta mascul, deci atentie mai mare.
Femelele intra in calduri in medie intre 9 si 12 luni, dar teoretic incepand cu 6 luni oricand de devreme sau oricand de tarziu. Tsuki a intrat prima oara la 15 luni. :-)

Autor:  deea112 [ Vin Feb 03, 2012 9:18 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Estru

15 luni? la noi a fost fix 6 luni, de ziua ei, parca avea un ceas. Noroc ca perioada aia este demult dusa, nu mai avem parte de asa ceva de cativa ani.
Sfaturi deosebite nu am. Noi o plimbam scurt, doar pentru nevoi, aveam de obicei alaiul de nunta dupa noi dar ramaneau dezamagiti de fiecare data. Dupa primele doua zile a invatat sa faca curat dupa ea, asa ca nu lasa urme deloc prin casa. Poate e indicat ca uneori sa vedeti ca scurgerea sa fie normala, sa nu aiba vreaun miros, chestii din astea.

Autor:  altamiravet [ Vin Feb 03, 2012 10:34 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Estru

patataj scrie:
LOL


Femelele intra in calduri in medie intre 9 si 12 luni, dar teoretic incepand cu 6 luni oricand de devreme sau oricand de tarziu. Tsuki a intrat prima oara la 15 luni. :-)


Desi orice e posibil, adica si faptul ca Tzuki sa fi intrat prima oara in calduri la varsta de 15 luni, mai degraba inclin sa cred ca a avut un ciclu sters si intrerupt care a trecut neobservat, candva in jurul varstei de 9 luni.
Dupa cum vezi oricum teoria nu se potriveste cu practica: in cuibul lui Hinu cred ca toate femelele au intrat in calduri pentru prima oara mult mai devreme de varsta de 9 luni.

In privinta lui Akiko, care tocmai a intrat in calduri, nu o sa repet ce s-a scris deja, doar o sa adaug ca mai pot aparea urmatoarele:

-modificari de comportament(va fi mai pisicoasa, mai calina, mai dornica de mangaieri
-va urina mai des, eventual chiar va marca teritoriul asa cum fac masculii(va face cateva picaturi din loc in loc ca sa arate ca a trecut pe acolo)
-modificari de apetit(poate deveni mofturoasa, sau poate chiar sa refuze hrana, fara sa fie vorba de ceva patologic)

Secretia sanguina va fi mai abundenta si de culoare rosie in prima parte a ciclului, adica pana in momnentul in care ar intra in zilele bune de monta(ziua a 10 a - ziua a 15 a), apoi secretia se diminueaza si va avea culoare roz.
Atentie mare insa cam la o luna dupa ce se termina ciclul.Multe femele, din cauza tulburarilor hormonale, fac lactatie nervoasa(gestatie falsa), care trebuie tratata la timp.
Voi scrie despre acest subiect intr-un topic separat ca sa nu amestecam discutiile.

P.S. Daca nu e cu suparare subiecte de genul Monta, Estrul, Gestatia, Fatarea ar trebui cumprinse intr-o sectiune legata de Reproductie, mai ales ca e vorba de fiziologie si nu patologie.

Autor:  robert [ Vin Feb 03, 2012 11:45 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Estru

altamiravet scrie:
...-modificari de apetit(poate deveni mofturoasa, sau poate chiar sa refuze hrana, fara sa fie vorba de ceva patologic)...

Deci din acest motiv de vreo 2 -3 zile imi cam face nazuri mititica... Ahaaaaa.

Autor:  robert [ Mar Feb 07, 2012 10:02 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Estru

Am avansat la faza "hard"... :shock:

Autor:  deea112 [ Mie Feb 08, 2012 8:40 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Estru

Mult succes si rabdare! Bine ca e doar de 2 ori pe an.

Autor:  Misu si Maya [ Mie Iul 24, 2013 7:50 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Estru

Maya a a dat astazi primele semne ca ar fi in calduri, are 10 luni si 3 saptamini, incepusem sa imi fac griji...de murdarit nu imi fac probleme pentru ca sta in curte, dar pentru ca e prima data imi pun problema daca trebuie sa am grija cu ceva(alimentatie, baita, efort fizic etc)

Autor:  patataj [ Vin Iul 26, 2013 6:30 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Estru

Singurul lucru la care trebuie sa fii atent e sa nu poata vreun mascul inventiv sa va intre in curte :-)

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/