Kenzo scrie:
Multumim pt sfat...sper sa nu ne confruntam cu acesta problema(babesioza)..ce putem administra pt deparazitare?...noi i-am dat lui Kenzo (akita american de 4 luni) pt prima data cu advantix..medicul veterinar la care mergem ne-a recomandat sa ii administram pipeta o data la 3 saptamani chiar daca pe ambalaz este precizat la interval de 1 luna urmatoare administrare

....ar fi indicat sa folisim zgarda antiparazitare si picaturi in acelasi timp? Fara a face nici o reclama care produse le considerati cele mai bune?

Cu placere
Si eu recomand ca produsul Advantix sa fie administrat la un interval de 3 saptamani.
Produsele antiparazitare cu care am avut rezultate bune fiind aplicate la 4 saptamani sunt: Fiprex, Fypryst, Fiprodog.
Insa, in zone cu infestatie masiva nu a fost suficienta aplicatea pipetei si prin urmare am folosit combinatia pipeta-zgarda (Scalibor sau Foresto).Zgarda Scalibor este eficienta pentru o perioada de 4 luni, iar Foresto pentru 6 luni.
A se evita pipetele Certifect si Promeris!!!!!!!Pipeta trebuie aplicata la minim 48 ore de la imbaierea cainelui, iar dupa aplicare cainele nu trebuie imbaiat 48-72 ore.
In cazul folosirii zgarzii, aceasta trebuie indepartata atunci cand se imbaiaza cainele cu sampon.Cainele se poate scalda in lac, rau cu zgarda la gat.Este necesar ca o data pe luna zgarda sa fie spalata cu apa simpla pentru a fi indepartat de pe suprafata ei stratul de mizerie, astfel incat zgarda sa-si pastreze eficienta.
Nu am o explicatie logica, dar in Bucuresti cea mai periculoasa zona din punct de vedere al infestatiei cu capuse este sectorul 4, in special Parcul Tineretului.