Spirit scrie:
pai sa o luam asa...
Eu badea Gheorghe, am un caine, insa nema acte la el...eu stiu ca e de rasa X si mie mi se pare ca iaste cel mai frumos exemplar al acelei rase; insa asa cum am zis, nema acte...asa ca nu pot sti daca e rasa X cu adevarat sau doar dintr-o intamplare arata asa cum arata; unii imi spun ca e doar o cotarla mai scaparata dar eu batman, batman; si ce fac eu atunci sa inchid gura la invidiosi? ma inscriu in doua expozitii nationale(CAC), caci doar acolo sunt primit fara actul ala de unii il numesc pompos "pedigree", iar un nenea albitru, om cu multa invatatura si drept moraliceste il judeca, il studiaza, ii controleaza la dinti si fudulii, iar in final zice: Bade Ioane, dupa stiinta mea eu socot ca ar cam fi ce crezi mata ca e. Atunci eu ma ud tot de placere, si ma gandesc ce or sa mai crape de obida Ion si Vasile cand or afla ca nu-i cotarla cum ziceau dansii...;
...bun, si dupa asta imi dau domnii mari de la Timisoara o tidula care atesta ca am fost inscris in registrul C, de tipicitate....moama, ce m-am mai bucrat...porma mi-a zis cineva ca ala-i cartea cea din urma...cei scrisi acolo is un fel de rude sarace...stii tu rudele alea ce nu is invitate niciodata in casa ci sunt servite pe un stergar in batatura...ioi, ce m-am sucarit...da nu-i bai...cica pot mere in continuare in expozitii CAC; si de la un timp incoace imi dau voie domnii cei mari sa ma preumblu si prin expozitiile internationale, acolo unde vin sa concureze si caini din strainataturi; dara doar asta fac...ma preumblu pe acolo, ca daca potaia mea din batatura se intampla sa fie mai faina decat altele ce au actul ala "pedigree" nu va recunoaste asta nime, cica nu il "olomogheaza" sau cum dracu ii zice, ptiu doamne ca iar am intrat in pacat si am suduit...
..apai sa ne intoarcem la registrele ale de le au la Timisoara: cica acum ca am tipicitate pot monta potaia...dar pentru ca nici domnii albitrii nu is siguri pe ce au facut, puii cainelui sau catelei mele nu vor intra in randul lumii si sa fie trecute in registrul A(cica asta-i cel mai rasarit)...vor fi trecuti intr-un registru B...adica tot ruda saraca ramai da te primesc macar sa manci pe prag..si tot asa si puii puilor catelei sau cainelui meu pana ce vor cunoaste domnii 3 generatii in spatele cainelui si s-or convinge ca ii raa X si nu cotarla scaparata. atunci, mandri si tantosi, intra-vor stranepotii potaii mele cu peptul sus pe orice usa, uitand obarsia noroita din care se trag...Si atunci, Io, Badea Gheo, mi-am vazut pohta ce-am pohtit.....
Vad ca te-a deranjat foarte tare ceea ce am intrebat, nu inteleg de ce, pentru ca a fost o simpla intrebare la care nu cunosteam raspunsul. Nu vroiam sa ma laud ca al meu are pedigree sau nu. Si pana la urma asa i se spune " pedigree". Imi cer scuze ca te-am deranjat. O zi buna in continuare ca tu sigur ai stricat-o pe a mea cu comentariile tale.